Spring naar content

ADVIES GESPREK AANVRAGEN

 

Wij adviseren u graag bij geur- en emissieproblemen. Omdat elke vraag anders is, willen we graag persoonlijk contact met u hebben, zodat we alle details zorgvuldig kunnen doornemen.

Vul uw gegevens in en een van onze specialisten nemen contact met u op om een afspraak te maken:

Home / Testwasser
kies voor zekerheid

laat een testwasser plaatsen

meten = weten

Voordat u een luchtbehandelingsinstallatie aanschaft wilt u de zekerheid dat het systeem ook doet wat het belooft. Bij complexe geur- en emissieproblemen, adviseren wij eerst een test te laten doen met een van onze mobiele testunits bij u op locatie. Want elke situatie is uniek!

test met mobiele luchtwasser

De beste oplossing om geuroverlast te reduceren

Wij installeren een van onze mobiele testunits op uw locatie en sluiten het systeem aan op de proceslucht. Het systeem kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Wij adviseren u om een onafhankelijk geur- en meetbureau de samenstelling van de vrijkomende emissies te laten analyseren. Zij kunnen ook de parameters als luchthoeveelheid, temperatuur en relatieve vochtigheid vastleggen.

Met deze informatie ontwerpen wij vervolgens de meest optimale installatie, waarbij wij naast efficiënte emissiereductie ook focussen op laag energieverbruik, onderhoudsgemak en het voorkomen van onnodige milieubelasting.

AEC Systems beschikt over twee verschillende mobiele testinstallaties die ieder gebaseerd zijn op een bepaalde techniek:

  • een mobiele luchtwasser, geschikt voor moleculen die oplosbaar zijn in water
  • een Cold Plasma Injector testunit, geschikt voor moleculen die niet of moeilijk oplosbaar zijn in water

mobiele luchtwasser

De mobiele luchtwasser bestaat uit een drietal wastrappen waaraan verschillende chemicaliën kunnen worden toegevoegd om geurcomponenten te binden. In de eerste wastrap wordt zwavelzuur aan het waswater toegevoegd. Dit zwavelzuur bindt de ammoniak. In de tweede wastrap wordt water gebruikt om de resterende geurcomponenten te binden. In de derde wastrap, die continue besproeid wordt met water, worden geur en stof uit de lucht gewassen.

AEC testwasser 1

Cold Plasma Injector test unit

De Cold Plasma Injector bestaat uit een kunststof kast met daarin een Ozoninjectie en mengruimte met aansluitend een reactieruimte. De Ozongeneratoren worden gemonteerd op de omkasting van de injectie- en mengruimte. Voor de Ozonproductie in de generatoren wordt de omgevingslucht gebruikt. De proceslucht wordt via een kanaal door de kunststof kast geblazen en hieraan wordt het Ozon houdende plasma toegevoegd. De reactieve Ozon oxideert de geurmoleculen, waarna deze als kleinere moleculen (o.a. water en andere oxiden) de installatie verlaten. De geurmoleculen vallen uit elkaar en zijn niet langer waarneembaar via de menselijke reukzin. De omgeving zal geen overlast meer ervaren.

Met de Cold Plasma testinjector bekijken we op uw locatie of de techniek geschikt is. Tevens adviseren wij u over het aantal toe te passen injectoren.

Cold Plasma Injector
Cold Plasma Injector

In deze sectoren hebben wij jarenlange ervaring in luchtreiniging

compostering
waterzuivering
Slibverwerking
Our last updates (3)
29/09/20
Tegenstroomwasser voor slibverwerking
24/09/20
DVS gecertificeerde kunststof lastechniek
15/09/20
Gesloten biofilters voor petfood fabrikant