Spring naar content

ADVIES GESPREK AANVRAGEN

 

Wij adviseren u graag bij geur- en emissieproblemen. Omdat elke vraag anders is, willen we graag persoonlijk contact met u hebben, zodat we alle details zorgvuldig kunnen doornemen.

Vul uw gegevens in en een van onze specialisten nemen contact met u op om een afspraak te maken:

  Home / Blog / Revolutionaire natwasser
  AEC gaswassers

  voor een schonere lucht

  betrouwbare kwaliteit

  Geur is opgebouwd uit een groot aantal verschillende verbindingen waarvan de meeste goed oplosbaar zijn in water. In een gaswasser wordt gebruik gemaakt van water als overdracht medium. De geurveroorzakende verbindingen lossen op in water in de wasser en worden op deze manier uit de lucht gefilterd. De lucht wordt gewassen met water. Om het gebruik van water te beperken worden aan het water stoffen toegevoegd om de opname capaciteit van het water te verhogen. In het geval dat de luchtstroom fijnstof bevat, is het ook mogelijk om een eerste wastrap in te vullen als stofwasser.

  AEC natwasser
  AEC natwasser leidingwerk

  de techniek

  Een gaswasser bestaat vrijwel altijd uit meerdere trappen. Zo kan in de eerste trap zwavelzuur aan het water worden toegevoegd om ammoniak te binden. Aan de tweede trap kan een ander additief worden toegevoegd of wordt het water gebruikt om resterende geurcomponenten te binden. In de derde wastrap, die continue besproeid wordt met water, worden geur en stof uit de lucht gewassen. Deze trappen kunnen afzonderlijk maar ook in combinatie met elkaar worden toegepast.

  Om een intensief contact te bewerkstelligen tussen lucht en water worden in de gaswasser kunststof contactpakketten toegepast. Deze pakketten zorgen met hun groot specifiek oppervlak tot wel 250 m2/m3 voor een zeer efficiënte overdracht van verbindingen in de gasfase naar de waterfase. Omdat de verbindingen een verschillend chemisch karakter hebben worden een of meerdere wastrappen na elkaar gebruikt om een hoge geurreductie te behalen. Aan de trappen kunnen verschillende chemische stoffen toegevoegd.

  bevochtiging wasserpakket natwasser humidifying scrubbing packaging befeuchtigung
  Pompen Pumpen Pumps

  Voordelen van de AEC gaswasser :

  • Breed toepassingsgebied
  • Compact systeem
  • Hoge werkingsgraad
  • Zowel binnen als buiten te plaatsen
  • Afzuigcapaciteit blijft constant
  • Weinig afvalwater
  • Lage bedrijfskosten en weinig onderhoud
  • Eenvoudig te installeren
  natwasser wet scrubber AEC systems

  deze klanten gingen u voor

  Leerlooierij
  Biogasinstallatie
  compostering
  De laatste updates (3)
  10/01/18
  Duitse biogasinstallatie
  10/01/18
  Belgische composteerder
  06/12/17
  Revolutionaire natwasser