Spring naar content

ADVIES GESPREK AANVRAGEN

 

Wij adviseren u graag bij geur- en emissieproblemen. Omdat elke vraag anders is, willen we graag persoonlijk contact met u hebben, zodat we alle details zorgvuldig kunnen doornemen.

Vul uw gegevens in en een van onze specialisten nemen contact met u op om een afspraak te maken:

  Home / Project / Belgische composteerder
  project

  Luchtwasser voor composteerder in België

  Product: Natwasser           Sector: Compostering

  Meertraps-wasser

  Vraagstelling klant

  In België is een vestiging van Europa's grootste particuliere champignoncompostbedrijf gevestigd met productie fase 1, 2 en 3 compost. Door de steeds strenger geworden Europese milieuregelgeving is een forse investering nodig om de fase 1 compostering geheel inpandig uit te voeren. Een goede ammoniak- en geuruitstoot reductie is daarbij een vereiste. Welk systeem is hiervoor het meest geschikt?

  luchtwasser composteerder
  Pompen Pumpen Pumps

  OPLOSSING AEC SYSTEMS

  AEC heeft in de afgelopen jaren al enkele geslaagde luchtreinigingsinstallaties aan deze klant geleverd. Daarom zijn wij ook gevraagd om voor de inpandige uitbreiding een systeem te ontwikkelen. Voor dit project hebben wij een meertraps-wasser ontworpen die de proceslucht efficiënt reinigt. In de eerste wastrap wordt zwavelzuur aan het waswater toegevoegd. Dit zwavelzuur bindt de ammoniak, waardoor ammoniumsulfaat ontstaat. Dit is een hoogwaardige kunstmest die wordt gebruikt om de compost te verrijken. In de tweede wastrap wordt m.b.v. water de restgeur uit de lucht gefilterd.

  Het systeem bestaat uit:

  ▪   een meertraps-luchtwasser

  ▪   een dubbelwandige opslagtank voor interne opstelling met dubbelwandig leidingwerk

  ▪   een schoorsteen

  ▪   de volledige automatisering (Siemens) van alle onderdelen

   

  De voordelen van een AEC meertraps-natwasser

  De wasserpakketten van de meertraps-unit hebben een grote oppervlakte en zorgen voor een lage luchtweerstand bij het filter. Hierdoor is het energieverbruik van de ventilatoren aanzienlijk lager.

  Een unieke pomptechniek voor het spoelwater zorgt voor een constante bevloeiing van de unit, zodat het gehele systeem schoon blijft. Ook de pomptechniek drukt de energiekosten. Het geleverde systeem is, evenals alle andere producten van AEC Systems, goed bereikbaar voor service en controle en dus onderhoudsvriendelijk. Allemaal voordelen waarom de klant voor ons systeem heeft gekozen.

  Luchthoeveelheid: 100.000 m3/h

   

  Waarom kiezen ondernemers voor AEC Systems?

  Voor biogasinstallaties hebben wij kwalitatief hoogwaardige standaard luchtwassers in ons pakket. Testen en metingen zijn niet nodig en ook de productietijd is kort. Flexibiliteit en een goede beschikbaarheid van onze producten zijn belangrijke elementen in onze bedrijfsfilosofie.

  vergelijkbare projecten

  Projecten
  slibverwerker
  Projecten
  multi purpose scrubber
  Projecten
  leerlooierij