Spring naar content

ADVIES GESPREK AANVRAGEN

 

Wij adviseren u graag bij geur- en emissieproblemen. Omdat elke vraag anders is, willen we graag persoonlijk contact met u hebben, zodat we alle details zorgvuldig kunnen doornemen.

Vul uw gegevens in en een van onze specialisten nemen contact met u op om een afspraak te maken:

  Home / Project / De juiste aanpak in geur- en emissiereductie
  project

  natwasser voor producent organische bodemverbeteraars

  Product: Natwasser           Sector: Compostering

  Meertraps-luchtwasser

  Vraagstelling klant

  Een internationaal bedrijf dat organische bodemverbeteraars produceert van pluimvee- en varkensmest, wil een van haar productiefaciliteiten uitbreiden. De uitbreiding heeft meer ammoniak en geuremissie tot gevolg. Wat is de beste techniek om de uitstoot terug te dringen?

  Pompen Pumpen Pumps
  Luchtwasser

  OPLOSSING AEC SYSTEMS

  Na diverse overleggen koos de klant voor de AEC meetraps-luchtwasser als oplossing voor de uitbreiding. In deze luchtwasser wordt de proceslucht efficiënt gereinigd, waarbij in de eerste wastrap zwavelzuur aan het waswater wordt toegevoegd. Dit zwavelzuur bindt de ammoniak, waardoor ammoniumsulfaat ontstaat. Dit is een hoogwaardig kunstmest dat wordt gebruikt om de compost te verrijken. In de tweede wastrap wordt m.b.v. water en een toevoegmiddel de restgeur uit de lucht gefilterd.

  Het systeem bestaat uit:

  • een dubbelwandige opslagtank voor interne opstelling met dubbelwandig leidingwerk
  • een meertraps-luchtwasser/scrubber
  • een schoorsteen
  • de volledige automatisering (Siemens) van alle onderdelen

   

  De voordelen van de AEC meertrapsluchtwasser

  In twee verschillende wastrappen wordt de proceslucht gewassen. De wasserpakketten van de meertraps-unit hebben een grote oppervlakte en zorgen voor een lage luchtweerstand bij het filter. Hierdoor is het energieverbruik van de ventilatoren aanzienlijk lager.

  Een unieke pomptechniek voor het spoelwater zorgt voor een constante bevloeiing van de unit, zodat het gehele systeem schoon blijft. Ook de pomptechniek drukt de energiekosten. Het geleverde systeem is, evenals alle andere producten van AEC Systems, goed bereikbaar voor service en controle en dus onderhoudsvriendelijk.

  Allemaal voordelen waarom de klant voor ons systeem heeft gekozen.

  Luchthoeveelheid: 100.000 m3/h

  Waarom kiezen ondernemers voor AEC Systems?

  Voor biogasinstallaties hebben wij kwalitatief hoogwaardige standaard luchtwassers in ons pakket. Testen en metingen zijn niet nodig en ook de productietijd is kort. Flexibiliteit en een goede beschikbaarheid van onze producten zijn belangrijke elementen in onze bedrijfsfilosofie.

  vergelijkbare projecten

  Projecten
  slibverwerker
  Projecten
  compostering
  Projecten
  praktijktest canada