Spring naar content

ADVIES GESPREK AANVRAGEN

 

Wij adviseren u graag bij geur- en emissieproblemen. Omdat elke vraag anders is, willen we graag persoonlijk contact met u hebben, zodat we alle details zorgvuldig kunnen doornemen.

Vul uw gegevens in en een van onze specialisten nemen contact met u op om een afspraak te maken:

  Home / Project / vijf grote luchtwassers met schoorstenen
  project

  geurreductie bij verwerking rioolslib

  Product: MPS           Sector: Slibverwerking

  geurhinder ook afhankelijk van klimaatcondities

  Vraagstelling klant

  Tijdens het drogen van slib bij een slibverwerker in Beieren (Duitsland) komt naast ammoniak ook geur vrij. De samenstelling van de geur en de concentratie van de ammoniak is sterk afhankelijk van de klimaatcondities, kwaliteit en hoeveelheid van het aangeleverde rioolslib. Wat is de meest geschikte luchtreinigingsinstallatie voor dit emissie,- temperatuur en geuraanbod?

  luchtwassers met schoorstenen tegen extreme geuroverlast
  Air outlet chambers

  OPLOSSING AEC SYSTEMS

  Om voldoende te kunnen inspelen op het schommelende aanbod in geur en concentratie is gekozen voor een meertraps natwasser. Naast geur wordt ook de ammoniak effectief uit de lucht gewassen. De wasser is geheel naar voorschriften van de Duitse TA-Luft ontwikkeld en geproduceerd. Het totale aanbod van te neutraliseren proceslucht is 300.000 m3/h. AEC heeft dit luchtreinigingsproject dat een zeer laag energieverbruik kent, ontwikkeld, geproduceerd en gemonteerd.

  De te wassen lucht wordt door een vijftal luchtwassers geleid en gereinigd naar buiten geblazen met 10 ventilatoren, die in totaal maar 22,4 kW opnemen. Zo is ook aan de wens van de klant voldaan om een zo laag mogelijk energieverbruik te realiseren.

  De uitblaashoogte is voorgeschreven op 10m. De droogruimte is in een gebouw met veel glas geplaatst, waardoor het niet mogelijk was om daar schoorstenen te bevestigen. Als oplossing heeft AEC gekozen voor kunststof schoorstenen die zelfstandig op de wassers staan zonder verbinding met het drooggebouw.

  Het gebouw wordt verwarmd door het koelwater van de motoren van de biogasinstallatie die ook op het terrein staat.

  Het project bestaat uit:

  • vijf meertraps-luchtwassers
  • kunststof schoorstenen van 10m hoog
  • dubbelwandige leidingen voor chemicaliën en pompen
  • de volledige automatisering (Siemens) staat in een zelfstandige controle ruimte tussen de wassers die wordt voorzien van overdruk van verse buitenlucht

   

  KLIK HIER VOOR DE VIDEO VAN DIT PROJECT

  De voordelen van een AEC meertraps-natwasser

  De wasser is op maat gemaakt voor installatie in de proceshal. Op sommige plaatsen is maar een enkele centimeter ruimte tussen de wasser en het glazen drooggebouw.

  De wasserpakketten van de meertraps-unit hebben een grote oppervlakte en zorgen voor een lage luchtweerstand bij het filter. Een unieke pomptechniek voor het spoelwater zorgt voor een constante bevloeiing van de 5 units, zodat het gehele systeem schoon blijft.

  Het geleverde systeem is, evenals alle andere producten van AEC Systems, goed bereikbaar voor service en controle en dus onderhoudsvriendelijk. Allemaal voordelen waarom de klant voor ons systeem heeft gekozen.

   

  Technische gegevens:

  Luchthoeveelheid drooggebouw: 300.000 m3/h

  Te drogen hoeveelheid slib: 50.000 ton per jaar

  Temperatuur: 2-60 °C

  Waarom kiezen ondernemers voor AEC Systems?

  Voor biogasinstallaties hebben wij kwalitatief hoogwaardige standaard luchtwassers in ons pakket. Testen en metingen zijn niet nodig en ook de productietijd is kort. Flexibiliteit en een goede beschikbaarheid van onze producten zijn belangrijke elementen in onze bedrijfsfilosofie.

  vergelijkbare projecten

  Projecten
  compostering
  Projecten
  ontbijtgranenproducent
  Projecten
  praktijktest canada