Spring naar content

ADVIES GESPREK AANVRAGEN

 

Wij adviseren u graag bij geur- en emissieproblemen. Omdat elke vraag anders is, willen we graag persoonlijk contact met u hebben, zodat we alle details zorgvuldig kunnen doornemen.

Vul uw gegevens in en een van onze specialisten nemen contact met u op om een afspraak te maken:

  Home / Project / Tweetraps-luchtwasser
  project

  tweetraps-natwasser voor grote leerlooierij

  Product: tweetrapswasser           Sector: waterzuivering

  geuroverlast van h2s en ammoniak

  Vraagstelling klant

  Bij een van de grootste Nederlandse leerlooierijen loopt gedurende de week de opslag van afvalwater vol. In het weekend worden de silo's afgepompt naar de eigen waterzuivering. Bij het vollopen van de silo's komt de hinderlijke geur H2S (zwavelwaterstof) vrij. Aangezien de leerlooierij in het centrum van de stad ligt, is een kleine hoeveelheid H2S al hinderlijk voor de omgeving. Wat is de beste techniek om de lucht te reinigen?

  luchtwasser leerlooierij scrubber
  scrubber tannery

  OPLOSSING AEC SYSTEMS

  Voor bovenstaande vraagstelling hebben wij een tweetraps-natwassersysteem ontwikkeld. Naast H2S bevat de geur uit de silo's ook NH3 (ammoniak). Een tweetrapssysteem kan beide stoffen prima neutraliseren. In de eerst trap wordt water met H2SO4 (zwavelzuur) aan het waswater toegevoegd, om de ammoniak te neutraliseren en om te zetten naar het bijna geurloze ammoniumsulfaat. Deze trap is noodzakelijk omdat ammoniak de toegang tot andere stoffen in de proceslucht belemmert.

  Na de verwijdering van ammoniak komt de proceslucht in de tweede trap waar natronloog (NaOH) wordt toegevoegd. Bij een pH boven 7 is het waswater in staat de H2S op te nemen, bij een voldoende oppervlakte (=verblijftijd) in de wasser is het mogelijk om de sterk geurende stof tot 99,9% uit te wassen.

  De wasser is april 2015 in bedrijf genomen en voorkomt nu dat via de silo's een hinderlijke geur vrijkomt. Het systeem bestaat uit een tweetraps-luchtwasser, dubbelwandige chemicaliën-leidingen, een unieke pomptechniek en de volledige automatisering (Siemens) van alle onderdelen.

   

  De voordelen van een AEC tweetraps-luchtwasser

  De wasserpakketten van de tweetraps-unit hebben een grote oppervlakte en zorgen voor een lage luchtweerstand bij het filter. Hierdoor is het energieverbruik van de ventilatoren aanzienlijk lager.

  Een unieke pomptechniek voor het spoelwater zorgt voor een constante bevloeiing van de unit, zodat het gehele systeem schoon blijft. Ook de pomptechniek drukt de energiekosten. Het geleverde systeem is, evenals alle andere producten van AEC Systems, goed bereikbaar voor service en controle en dus onderhoudsvriendelijk. Allemaal voordelen waarom de klant voor ons systeem heeft gekozen.

   

  Technische gegevens:

  Luchthoeveelheid silo's en procesruimte: 8.500 m3/h

  Ammoniakconcentratie:50 ppm

  Temperatuur: 2-40 C

  Waarom kiezen ondernemers voor AEC Systems?

  Voor biogasinstallaties hebben wij kwalitatief hoogwaardige standaard luchtwassers in ons pakket. Testen en metingen zijn niet nodig en ook de productietijd is kort. Flexibiliteit en een goede beschikbaarheid van onze producten zijn belangrijke elementen in onze bedrijfsfilosofie.

  vergelijkbare projecten

  Projecten
  Slibverwerker
  Projecten
  compostering
  Projecten
  praktijktest