Spring naar content

ADVIES GESPREK AANVRAGEN

 

Wij adviseren u graag bij geur- en emissieproblemen. Omdat elke vraag anders is, willen we graag persoonlijk contact met u hebben, zodat we alle details zorgvuldig kunnen doornemen.

Vul uw gegevens in en een van onze specialisten nemen contact met u op om een afspraak te maken:

  Home / Project / Stikstofaanpak bij pluimveeslachterij
  project

  minder stikstofuitstoot met AEC luchtwasser

  Product: Luchtwassers Sector: Slachterijen

  stikstofaanpak bij pluimveeslachterij en -vleesverwerker

  Vraagstelling klant

  Een middelgrote pluimveeslachterij in Nederland wil de bestaande wasser laten ombouwen naar een zure wasser. Het is van essentieel belang dat de stikstofemissie (ammoniak) gereduceerd wordt. Met de bestaande wasser, bedoeld voor stof- en geurreductie, kan het bedrijf niet meer aan de door de overheid gestelde strenge normen voldoen. Wat is nodig om aan de overheidseisen te voldoen?

  IMG_9727
  bevochtiging wasserpakket natwasser humidifying scrubbing packaging befeuchtigung

  OPLOSSING AEC SYSTEMS

  De wasser is omgebouwd naar een zuurwasser met volledig automatische besturing. De functionalteit van de eentrapswasser is uitgebreid naar een zuurdosering. De stikstofemissie (ammoniak) wordt hiermee fors gereduceerd minimaal 95%. De besturing is dusdanig aangepast dat deze aan alle eisen van de overheid voldoet, zoals het loggen van data en het op afstand ondersteunen bij service en advies.

  De werkzaamheden zijn in 3 dagen uitgevoerd. De bedrijfsactiviteiten konden tijdens de werkzaamheden van de AEC monteurs gewoon doorgaan. Middels deze combinatie is voldaan aan de gewenste emissienormen.

  De stikstofemissie van de pluimveeslachterij is met behulp van deze aanpassing aanzienlijk verlaagd. Wenst u ook de stikstofuitstoot van uw bedrijfsproces fors te reduceren? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

  De aanpassing bestaat uit:

  • aanpassen besturing
  • aanpassen pompen en leidingwerk
  • toevoegen van chemicaliën/zuurdosering
  • opstarten en testen van installatie

   

  De voordelen van onze aanpak:

  Met deze omgebouwde wasser wordt de depositie van stikstof - veroorzaakt door dit bedrijf in natuurgebieden waaronder Natura 2000 - gereduceerd tot bijna 0.

  Het nieuw te installeren besturingssysteem voldoet ook direct aan de vandaag de dag geldende overheidseisen voor loggen van meetdata. Bovendien is het mogelijk om het systeem te benaderen vanuit eigen PC-netwerk en via smartphone.

  Het systeem is goed te bereiken voor onderhoud en service.

  Allemaal voordelen waarom de klant voor ons systeem heeft gekozen.

  Luchthoeveelheid: 200.000 m3/h

  Luchttemperatuur: omgevingstemperatuur

  Waarom kiezen ondernemers voor AEC Systems?

  Voor biogasinstallaties hebben wij kwalitatief hoogwaardige standaard luchtwassers in ons pakket. Testen en metingen zijn niet nodig en ook de productietijd is kort. Flexibiliteit en een goede beschikbaarheid van onze producten zijn belangrijke elementen in onze bedrijfsfilosofie.

  vergelijkbare projecten

  Projecten
  Praktijktest met CPI
  Projecten
  Producent organische bodemverbeteraars
  Projecten
  Klachten opgelost bij ontbijtgranenproducent