Spring naar content

ADVIES GESPREK AANVRAGEN

 

Wij adviseren u graag bij geur- en emissieproblemen. Omdat elke vraag anders is, willen we graag persoonlijk contact met u hebben, zodat we alle details zorgvuldig kunnen doornemen.

Vul uw gegevens in en een van onze specialisten nemen contact met u op om een afspraak te maken:

  Home / Project / AEC lost klachtenstroom geuroverlast op
  project

  europese producent van ontbijtgranen

  Product: Luchtwasser           Sector: Geur- en smaakstoffen

  geurhinder door toevoeging van geur- en smaakstoffen

  Vraagstelling klant

  Bij een producent van ontbijtgranen worden tijdens de productie geur- en smaakstoffen toegevoegd. De stoffen komen ook gedeeltelijk in de luchtstroom die het gebouw verlaat. De luchtstroom bevat ook resten van plantaardige oliën. De fabriek ligt in het centrum van een grote Europese stad. Zowel de geuremissie als de plantaardige oliën zijn hinderlijk voor de omgeving en hebben tot een flinke klachtenstroom geleid. Wat is de beste techniek om de uitgaande proceslucht te reinigen?

  geur- en smaakstoffen
  geurmeting

  OPLOSSING AEC SYSTEMS

  Na diverse testen is een meertraps-natwasser (MPS) ontwikkeld met voorbehandeling om plantaardige oliën uit de lucht te filteren. In de luchtstroom is een warmtewisselaar geplaatst om de restwarmte uit de luchtstroom te halen en elders in het productieproces weer te benutten. De wasser is naadloos geïntegreerd in de bestaande en unieke situatie van de productiesite.

  Het project bestaat uit:

  • een meertraps-luchtwasser
  • een dubbelwandige opslagtank
  • luchtkanalen
  • drukkamers
  • de volledige automatisering (Siemens) van alle onderdelen

   

  De voordelen van een AEC meertraps-natwasser

  De wasserpakketten van de meertraps-unit hebben een grote oppervlakte en zorgen voor een lage luchtweerstand bij het filter. Hierdoor is het energieverbruik van de ventilatoren aanzienlijk lager.

  Een unieke pomptechniek voor het spoelwater zorgt voor een constante bevloeiing van de unit, zodat het gehele systeem schoon blijft. Ook de pomptechniek drukt de energiekosten. Het geleverde systeem is, evenals alle andere producten van AEC Systems, goed bereikbaar voor service en controle en dus onderhoudsvriendelijk. Allemaal voordelen waarom de klant voor ons systeem heeft gekozen.

   

  Technische gegevens:

  Luchtdebiet: 60.000 m3/h

  Luchttemperatuur :  50-70˚C

  Waarom kiezen ondernemers voor AEC Systems?

  Voor biogasinstallaties hebben wij kwalitatief hoogwaardige standaard luchtwassers in ons pakket. Testen en metingen zijn niet nodig en ook de productietijd is kort. Flexibiliteit en een goede beschikbaarheid van onze producten zijn belangrijke elementen in onze bedrijfsfilosofie.

  vergelijkbare projecten

  Projecten
  praktijktest Canada
  Projecten
  biogasinstallatie
  Projecten
  slibverwerker