Spring naar content

ADVIES GESPREK AANVRAGEN

 

Wij adviseren u graag bij geur- en emissieproblemen. Omdat elke vraag anders is, willen we graag persoonlijk contact met u hebben, zodat we alle details zorgvuldig kunnen doornemen.

Vul uw gegevens in en een van onze specialisten nemen contact met u op om een afspraak te maken:

  Home / Project / biomethanisatieproject in Frankrijk
  project

  Luchtwasser en kanaalwerk voor biomethanisatieproject in Frankrijk

  Product: Natwasser           Sector: Biogas

  Betrouwbaar en duurzaam 

  Vraagstelling klant

  Bij een biomethanisatieproject in Frankrijk wordt jaarlijks uit 20.000 ton organisch afval (groente en fruit) biogas gewonnen.  Dit biogas wordt in elektrische en thermische energie omgezet voor huishoudens in de nabije omgeving. Behalve biogas wordt jaarlijks ook 2.000 ton vaste en vloeibare biomeststoffen geproduceerd en deze worden aan lokale boeren verkocht voor gebruik op het land.
  De tijdens het droogproces vrijkomende ammoniak en geur zorgen voor overlast en zijn milieubelastend. Wat is de meest betrouwbare techniek om de lucht te filteren en geurhinder in dit project te verminderen?

  P1010828klein
  Biomethanisatieproject maakt gebruik van AEC luchtwasser

  OPLOSSING AEC SYSTEMS

  Na uitvoerige tests met onze mobiele luchtwasser on site kwam onze Multi Purpose Scrubber (MPS) als beste oplossing uit de bus voor het biomethanisatieproject. In deze luchtwasser of scrubber wordt de proceslucht in meerdere wastrappen efficiënt gereinigd. Onze luchtwasser filtert de lucht afkomstig van een verdamper voor digestaat van slib.

  Tijdens de realisatie van het project vroeg de klant ons ook om het luchtkanaal (van de ventilatie-openingen naar de luchtwasser) te ontwerpen en te leveren. De kanalen zijn gemaakt van polypropyleen sandwich panelen, hetzelfde materiaal als waar de luchtwasser van is gemaakt.
  De voordelen van dit materiaal zijn:
  - Roestvrij
  - Licht van gewicht
  - Isolerend en dus weinig risico op condensatie
  - Geleverd in lange stukken om de installatietijd te verkorten.

   

  Het complete door AEC geleverde systeem bestaat uit:

  - een dubbelwandige opslagtank voor buitenopstelling met dubbelwandig leidingwerk

  - een meertraps-luchtwasser/scrubber

  - luchtkanalen (polypropyleen sandwich panelen)

  - een schoorsteen

  - de volledige automatisering (Siemens) van alle onderdelen

   

  De voordelen van de AEC Multi Purpose Scrubber

  In drie verschillende trappen wordt de proceslucht gewassen. De wasserpakketten van de Multi Purpose Scrubber hebben een grote oppervlakte en zorgen voor een lage luchtweerstand bij het filter. Hierdoor is het energieverbruik van de ventilatoren aanzienlijk lager.

  Een unieke pomptechniek voor het spoelwater zorgt voor een constante bevloeiing van de unit, zodat het gehele systeem schoon blijft. Ook de pomptechniek drukt de energiekosten. Daarnaast zijn de luchtkanalen van corrosiebestendig materiaal gemaakt. Het geleverde systeem is, evenals alle andere producten van AEC Systems, goed bereikbaar voor service en controle en dus onderhoudsvriendelijk.

  Allemaal voordelen waarom de klant voor ons systeem heeft gekozen.

  Luchthoeveelheid: 2x 45.000 m3/h

  Waarom kiezen ondernemers voor AEC Systems?

  Voor biogasinstallaties hebben wij kwalitatief hoogwaardige standaard luchtwassers in ons pakket. Testen en metingen zijn niet nodig en ook de productietijd is kort. Flexibiliteit en een goede beschikbaarheid van onze producten zijn belangrijke elementen in onze bedrijfsfilosofie.

  vergelijkbare projecten

  Projecten
  luchtwasser voor inpandige uitbreiding
  Projecten
  Duitse biogasinstallatie
  Projecten
  praktijktest in Canada