Spring naar content

ADVIES GESPREK AANVRAGEN

 

Wij adviseren u graag bij geur- en emissieproblemen. Omdat elke vraag anders is, willen we graag persoonlijk contact met u hebben, zodat we alle details zorgvuldig kunnen doornemen.

Vul uw gegevens in en een van onze specialisten nemen contact met u op om een afspraak te maken:

  Home / Project / Luchtwasser voor nieuw type eco-toerisme
  project

  AEC denkt mee over emissiereductie bij nieuw type eco-toerisme

  Product: Natwasser           Sector: afvalverwerking

  Meertrapswasser

  Vraagstelling klant

  Aan de kust van de Rode zee, in het Noord-Westen van Saoedi-Arabië verrijst over een lengte van 500 km een ambitieus toerisme project. Het is ambitieus in zijn benadering van regeneratief toerisme. Door luxe, natuur en duurzaamheid te combineren, ontstaat een nieuw type ecotoerisme. Het Rode Zee-project zal bestaan uit ruim 50 resorts en meer dan 1000 woningen verspreid over het binnenland en 22 eilanden.

  Voor de eerste fase van dit project is AEC gevraagd mee te werken aan het proces van emissiereductie rondom afvalverwerking. Het afval is voornamelijk afkomstig van etenswaren (gft afkomstig van hotels, restaurants en woningen). Tijdens de afvalverwerking komen ammoniak en geur vrij.

  Oplossing AEC Systems

  AEC Systems heeft hiervoor een meertraps luchtwasser ontwikkeld waarbij in verschillende trappen geur en fijnstof uit de lucht worden gehaald. In de eerste trap zijn extra voorzieningen getroffen om meer stof uit de lucht te filteren. Het complete systeem is opgebouwd en getest op onze productlocatie in Nederland.

  Vanwege het klimaat in Saoedi Arabië is ervoor gekozen om de luchtwasser en zuurtank in een gebouw te plaatsen. De spuitank staat buiten.

  Bij het ontwerp van de luchtwasser is rekening gehouden met transporten wereldwijd. De luchtwasser is compleet opgebouwd in een container geschoven en zo verscheept.

  Transport wasser

  De voordelen van de AEC Multi Purpose Scrubber

  De wasserpakketten van de meertraps-unit hebben een grote oppervlakte en zorgen voor een lage luchtweerstand bij het filter. Hierdoor is het energieverbruik van de ventilatoren aanzienlijk lager.

  Een unieke pomptechniek voor het spoelwater zorgt voor een constante bevloeiing van de unit, zodat het gehele systeem schoon blijft. Ook de pomptechniek drukt de energiekosten. Het geleverde systeem is, evenals alle andere producten van AEC Systems, goed bereikbaar voor service en controle en dus onderhoudsvriendelijk.

  Allemaal voordelen waarom de klant voor ons systeem heeft gekozen.

  Afmetingen: 2,5x2,5x8 m

  Luchthoeveelheid: 30.000 m3/h

  Temperatuur: 50 graden C

  Het Red Sea project is ontwikkeld door RSG, een van de grootste visionaire ontwikkelaars van dit moment. Met dit duurzaam toerisme project lopen zij voorop en maken gebruik van de meest innovatieve concepten en technologieën om het welzijn van mensen, gemeenschappen en milieu actief te verbeteren. Naast hotels en residentiële gebouwen omvat het Red Sea project ook een internationale luchthaven, luxe jachthavens, golfbanen, entertainment en recreatieve voorzieningen. Eenmaal voltooid (planning is 2030) zal dit project een oppervlakte hebben zo groot als België.

  Waarom kiezen ondernemers voor AEC Systems?

  Voor biogasinstallaties hebben wij kwalitatief hoogwaardige standaard luchtwassers in ons pakket. Testen en metingen zijn niet nodig en ook de productietijd is kort. Flexibiliteit en een goede beschikbaarheid van onze producten zijn belangrijke elementen in onze bedrijfsfilosofie.

  vergelijkbare projecten

  Projecten
  luchtwasser voor inpandige uitbreiding
  Projecten
  Duitse biogasinstallatie
  Projecten
  praktijktest in Canada