Spring naar content

ADVIES GESPREK AANVRAGEN

 

Wij adviseren u graag bij geur- en emissieproblemen. Omdat elke vraag anders is, willen we graag persoonlijk contact met u hebben, zodat we alle details zorgvuldig kunnen doornemen.

Vul uw gegevens in en een van onze specialisten nemen contact met u op om een afspraak te maken:

  Home / Project / Grote pluimveeslachterij en -vleesverwerker
  project

  Vleesverwerker kiest voor combinatie van AEC producten

  Product: Cold Plasma Injector, Luchtwassers, Biofilters        Sector: Slachterijen

  verschillende luchtstromen met variërende geurbelastingen 

  Vraagstelling klant

  Bij een van de grootste pluimvee slacht- en vleesverwerkende bedrijven in Europa worden dagelijks duizenden stuks pluimvee geslacht en verder verwerkt tot diverse kipproducten en kant- en klaarmaaltijden. Tijdens de diverse productieprocessen op een aantal plekken op deze locatie komen verschillende luchtstromen met variërende geurbelastingen vrij. De geurcomponenten in deze luchtstromen dienen te worden gereduceerd tot een gehalte van maximaal 500 OUe/m3.

  De fabriek ligt aan de rand van een grote stad. De geuremissie is zeer hinderlijk voor de omgeving en heeft tot een flinke klachtenstroom geleid. Wat is de beste techniek om de lucht te reinigen?

  IMG_1221
  IMG_1227

  OPLOSSING AEC SYSTEMS

  Op basis van bovenstaande vraagstelling is gekozen voor een meertraps-luchtwasser met nageschakeld biofilter voor de gehele luchtstroom en additioneel een meertraps-luchtwasser met actief koolfilter met geïmpregneerd actief kool op de kleine deelstroom met extreem hoge geurbelasting. Middels deze combinatie werd voldaan aan de gewenste emissienormen. De extreem hoge geurbelasting van de deelstroom heeft geleid tot onverwacht hoge exploitatie kosten van het actief kool filter en beheersbaarheid van de temperatuur in het actief kool filter.

  Op verzoek van de klant is AEC Systems op zoek gegaan naar een alternatief voor het actief kool filter. Met onze testunits hebben wij diverse testen gedaan. Dit heeft geleid tot een extra water-wastrap met daarin opgelost een organische absorptievloeistof gevolgd door koude plasma technologie. Dit betekent voor de deelstroom met extreem hoge geurbelasting dat er uiteindelijk zeven reinigingsstappen worden doorlopen alvorens de proceslucht in de omgeving wordt gebracht. De Cold Plasma Injector is geïnstalleerd als end-of-pipe techniek.

  De oplossing bestaat uit:

  • twee meertraps-luchtwassers
  • een luchtwasser met organisch absorbens
  • een Cold Plasma Injector
  • biofilter-wanden
  • ventilatoren met frequentieregelaars
  • luchtkanalen
  • chemicaliën opslag/doseertanks
  • de volledige automatisering van alle onderdelen

  De voordelen van onze luchtbehandelingsinstallatie:

  De wasserpakketten van de meertraps-unit hebben een grote oppervlakte en zorgen voor een lage luchtweerstand bij het filter. Hierdoor is het energieverbruik van de ventilatoren aanzienlijk lager. De installatie is compact en plaatsbesparend omdat de verschillende units op elkaar konden worden geplaatst. De installatie heeft zeer hoog geurverwijderingsrendement.

  Een unieke pomptechniek voor het spoelwater zorgt voor een constante bevloeiing van de unit, zodat het gehele systeem schoon blijft. Ook de pomptechniek drukt de energiekosten. Het geleverde systeem is, evenals alle andere producten van AEC Systems, goed bereikbaar voor service en controle en dus onderhoudsvriendelijk. Allemaal voordelen waarom de klant voor ons systeem heeft gekozen.

  Luchthoeveelheid: 26.000 m3/h

  Luchttemperatuur: 30-50˚C

  Waarom kiezen ondernemers voor AEC Systems?

  Voor biogasinstallaties hebben wij kwalitatief hoogwaardige standaard luchtwassers in ons pakket. Testen en metingen zijn niet nodig en ook de productietijd is kort. Flexibiliteit en een goede beschikbaarheid van onze producten zijn belangrijke elementen in onze bedrijfsfilosofie.

  vergelijkbare projecten

  Projecten
  Praktijktest met CPI
  Projecten
  Producent organische bodemverbeteraars
  Projecten
  Klachten opgelost bij ontbijtgranenproducent