Spring naar content

ADVIES GESPREK AANVRAGEN

 

Wij adviseren u graag bij geur- en emissieproblemen. Omdat elke vraag anders is, willen we graag persoonlijk contact met u hebben, zodat we alle details zorgvuldig kunnen doornemen.

Vul uw gegevens in en een van onze specialisten nemen contact met u op om een afspraak te maken:

  Home / Project / biofilter voor producent honden- en kattenvoer
  project

  Gesloten biofilters voor petfood fabrikant

  Product: Biofilter           Sector: Petfood

  De meest geschikte techniek om geur te verwijderen uit productieproces 

  Vraagstelling klant

  Bij een producent van honden- en kattenvoer met vestigingen wereldwijd, komen tijdens diverse productieprocessen geurstoffen vrij. Deze geurstoffen komen in de procesluchtstroom die het gebouw verlaat. Verschillende fabrieken liggen zowel in dichtbevolkte gebieden (bij grote steden) als in minder dichtbevolkte plaatsen. Voor de meeste vestigingen is de beschikbare ruimte beperkt. De geuremissie is hinderlijk voor de omgeving en heeft tot een flinke klachtenstroom geleid. Wat is de beste techniek om geuroverlast tegen te gaan? En kan deze techniek worden toegepast in alle vestigingen, zowel in de proceshallen als buiten?

  Biofilter bouwkundig Schotland petfood 1
  Biofilter bouwkundig Schotland petfood 2

  OPLOSSING AEC SYSTEMS

  De meest geschikte techniek om de geurcomponenten uit de productieprocessen van honden- en kattenvoer te verwijderen is een biofilter. Gezien de beschikbare ruimte bij de klant is op de diverse locaties gekozen voor een modulaire opbouw van gesloten filters.

  De biofilters zijn gesloten zodat er geen invloed is van te veel neerslag of uitdroging door zonnestraling en er een geconditioneerd milieu in de units ontstaat waarvan het vochtgehalte goed kan worden gereguleerd.

  In de biofilters zijn meerdere lagen biofilter materiaal gebruikt, waaronder kokosvezels met een extra lange “levensduur”. Bij opstart worden de biofilters geïnoculeerd met een zeer grote diversiteit aan micro-organismen. De biofilters zijn zowel in RVS304 als in multiplex met glasvezelversterkte polyester bekleding uitgevoerd voor binnen- en buitenopstelling.

   

  De voordelen van  AEC biofilters

  Er is een laag energieverbruik/drukverschil door de keuze van meerlaags biofilter-materiaal. Ook de levensduur van het materiaal wordt hierdoor verlengd. Doordat het gesloten biofilters zijn, wordt het materiaal niet beïnvloed door zonlicht of neerslag. De biofilters zijn modulair en op elkaar geplaatst om ruimte te besparen. Bovendien is de installatie goed bereikbaar voor service en controle. Het systeem heeft een automatische vochtregeling en een pH controle drain met een inlaat drukregeling.

  Technische gegevens:

  Luchtdebiet: 3.000 - 15.000 m3/h per module

  Temperatuur: 25-35 °C

  Waarom kiezen ondernemers voor AEC Systems?

  Voor biogasinstallaties hebben wij kwalitatief hoogwaardige standaard luchtwassers in ons pakket. Testen en metingen zijn niet nodig en ook de productietijd is kort. Flexibiliteit en een goede beschikbaarheid van onze producten zijn belangrijke elementen in onze bedrijfsfilosofie.

  vergelijkbare projecten

  Projecten
  compostering
  Projecten
  ontbijtgranenproducent
  Projecten
  praktijktest canada