Spring naar content

ADVIES GESPREK AANVRAGEN

 

Wij adviseren u graag bij geur- en emissieproblemen. Omdat elke vraag anders is, willen we graag persoonlijk contact met u hebben, zodat we alle details zorgvuldig kunnen doornemen.

Vul uw gegevens in en een van onze specialisten nemen contact met u op om een afspraak te maken:

  Home / Nieuws / Luchtwassers en de energietransitie

  Nieuws

  LUCHTWASSERS EN DE ENERGIETRANSITIE

  De transitie naar een klimaatneutraal energiesysteem is in Nederland in volle gang. Daarbij zijn CO2-arme brandstoffen hard nodig. Een deel van die brandstoffen moet uit biogas komen. De productie hiervan moet tussen 2022 en 2030 vernegenvoudigen*.

  In de biogassector worden AEC luchtwassers gebruikt om de ammoniak en geuremissies te verlagen. Deze gassen komen vrij tijdens het drogen van het digestaat en zorgen voor veel overlast in de omgeving.  In onze luchtwassers wordt de lucht met zwavelzuur 'gewassen'; daarna wordt schone lucht via het luchtkanaal naar buiten geblazen.

  Het (spui)water waarmee de lucht is gewassen is rijk aan ammoniumsulfaat. Dit spuiwater wordt weggepompt en elders opgeslagen. Ammoniumsulfaat bevat zowel stikstof als zwavel en is een belangrijke voedingsstof voor gewassen. Het spuiwater kan dus goed als organische meststof gebruikt worden.

  AEC Scrubbers for the cleanest air possible

  AEC luchtwassers kunnen ook worden toegepast voor de verwijdering van waterstofsulfide uit biogas. Nadat het biogas is ontzwaveld, kan het worden gebruikt in een gasmotor of ketel. Bovendien kan het biogas, als het is opgewaardeerd tot groen gas, worden geleverd aan een lokaal microgasnetwerk.

  wilt u updates krijgen van de laatste nieuwtjes?
  Vergelijkbaar nieuws (3)
  10/01/18
  Duitse biogasinstallatie
  10/01/18
  Belgische composteerder
  06/12/17
  Revolutionaire natwasser