Spring naar content

ADVIES GESPREK AANVRAGEN

 

Wij adviseren u graag bij geur- en emissieproblemen. Omdat elke vraag anders is, willen we graag persoonlijk contact met u hebben, zodat we alle details zorgvuldig kunnen doornemen.

Vul uw gegevens in en een van onze specialisten nemen contact met u op om een afspraak te maken:

  Home / Project / Luchtwasser voor leerlooierij
  project

  Luchtwasser voor Nederlandse leerlooierij

  Product: Natwasser           Sector: Waterzuivering

  Tweetraps luchtwasser

  Vraagstelling klant

  Bij een grote leerlooierij in Nederland loopt gedurende de week de opslag van afvalwater vol. In het weekend worden de silo's afgepompt naar de eigen waterzuivering. Bij het vollopen van de silo's komt de hinderlijke geur H2S (zwavelwaterstof) vrij. Aangezien de leerlooierij dichtbij het centrum van de stad ligt, is een kleine hoeveelheid H2S al hinderlijk voor de omgeving. Wat is de beste techniek om de lucht te reinigen?

  scrubber tannery

  OPLOSSING AEC SYSTEMS

  Een tweetrapswasser is de beste oplossing voor deze klant. Naast H2S bevat de geur uit silo's ook NH3 (Ammoniak). Een tweetrapswasser kan beide stoffen prima neutraliseren. In de eerste trap wordt water met H2SO4 (zwavelzuur) aan het waswater toegevoegd om de ammoniak te neutraliseren en om te zetten naar het bijna geurloze ammoniumsulfaat. Deze eerste trap is noodzakelijk omdat ammoniak de toegang tot andere stoffen in de proceslucht belemmert.

  Na de verwijdering van ammoniak komt de proceslucht in de tweede trap waar natronloog (NaOH) wordt toegevoegd. Bij een pH boven 7 is het waswater in staat de H2S op te nemen, bij een voldoende oppervlakte (= verblijftijd) in de wasser is het mogelijk om de sterk geurende stof met een rendement van meer dan 95% efficiënt uit te wassen.

  EXTRA UITDAGING

  De luchtwasser moest in zijn geheel via een dakluik in het proceslokaal geplaatst worden. In de engineeringsfase van dit project was de afmeting daardoor een een extra aandachtspunt.

  luchtwasser leerlooierij scrubber

  Het door AEC Systems ontworpen systeem bestaat uit:

  • een tweetraps luchtwasser
  • dubbelwandig leidingwerk voor chemicaliën
  • een unieke pomptechniek voor constante besproeiing van de unit
  • volledige automatisering (Siemens) van alle onderdelen

  De voordelen van de AEC tweetraps luchtwasser

  In twee verschillende trappen wordt de proceslucht gewassen. De wasserpakketten van de 2-traps-unit hebben een grote oppervlakte en zorgen voor een lage luchtweerstand bij het filter. Hierdoor is het energieverbruik van de ventilatoren aanzienlijk lager.

  Een unieke pomptechniek voor het spoelwater zorgt voor een constante bevloeiing van de unit, zodat het gehele systeem schoon blijft. Ook de pomptechniek drukt de energiekosten. Het geleverde systeem is, evenals alle andere producten van AEC Systems, goed bereikbaar voor service en controle en dus onderhoudsvriendelijk.

  Allemaal voordelen waarom de klant voor ons systeem heeft gekozen.

  Luchthoeveelheid silo's en procesruimte: 8.500 m3/h

  Ammoniakconcentratie: 50 ppm

  Temperatuur 2-40 °C

  Waarom kiezen ondernemers voor AEC Systems?

  Voor biogasinstallaties hebben wij kwalitatief hoogwaardige standaard luchtwassers in ons pakket. Testen en metingen zijn niet nodig en ook de productietijd is kort. Flexibiliteit en een goede beschikbaarheid van onze producten zijn belangrijke elementen in onze bedrijfsfilosofie.

  vergelijkbare projecten

  Projecten
  Tegenstroomwasser voor slibverwerking
  Projecten
  Duitse biogasinstallatie
  Projecten
  praktijktest in Canada