Spring naar content

ADVIES GESPREK AANVRAGEN

 

Wij adviseren u graag bij geur- en emissieproblemen. Omdat elke vraag anders is, willen we graag persoonlijk contact met u hebben, zodat we alle details zorgvuldig kunnen doornemen.

Vul uw gegevens in en een van onze specialisten nemen contact met u op om een afspraak te maken:

  Home / Project / Geuroplossing voor zonne-thermisch systeem voor slibdroging
  project

  AEC reduceert geuroverlast bij zonne-thermische slibdroging

  Product: Luchtwassers Sector: Waterzuivering

  32 luchtwassers voor 's werelds grootste zonne-thermisch systeem voor slibdroging

  THE WATER TREATMENT PLANT IN BOTTROP: ONE OF THE LARGEST IN GERMANY

  The water treatment plant in Bottrop is one of the largest in Germany, treating wastewater for approximately 5 million people in the Emscher catchment area. Annually, around 120,000 tons of sludge are processed in two ovens of the associated heat and power plant.

  Innovatief en Duurzaam Slibdroogproces

  Het slib moet een specifieke droogtegraad bereiken voordat het verbrand kan worden. Voorheen werd hiervoor jaarlijks 20.000 ton steenkool gebruikt. Dankzij een nieuw zonne-thermisch droogsysteem is deze hoeveelheid steenkool aanzienlijk verminderd. Dit innovatieve systeem verlaagt de milieubelasting en behoudt waardevolle hulpbronnen, waardoor Bottrop nu het grootste zonne-thermische systeem ter wereld heeft voor slibdroging.

  Twee-Staps-Emissiebehandeling

  Het slib wordt gedroogd in 32 hallen, vergelijkbaar met kassen, op een droogoppervlak van ongeveer 40.000 vierkante meter. Tijdens het drogen komen geur en anorganische verbindingen vrij. Voor emissiebehandeling is een twee-staps proces gekozen vanwege de variërende emissieniveaus.

  In de eerste stap verwijderen luchtwassers anorganische verbindingen zoals ammoniak. Iedere kas heeft een eigen luchtwasser, totaal 32, die voldoen aan de eisen van het Wasser Haushaltsgesetz (WHG). Deze luchtwassers zijn voorzien van speciaal ontwikkelde dubbelwandige omkastingspanelen. Na de luchtwassers gaat de lucht naar biofilters voor verdere ontgeuring.

  Bottrop vooraanzicht
  Bottrop met gang bewerkt

  succesvolle implementatie

  De bouw van het complete project begon in 2019 en de installatie is sinds 2022 volledig operationeel. De omvang en technische vereisten van dit project vormden een uitdaging. AEC Systems ontwierp en bouwde zeer grote luchtwassers, die in delen zijn geproduceerd, getransporteerd en ter plaatse geassembleerd. Het project in Bottrop omvat 400 meter aan luchtwassers. Ook de verbindende vloeistofleidingen vroegen om nauwkeurige planning en uitvoering.

  Volledig goedgekeurde luchtreinigingsinstallatie

  De luchtbehandelingsinstallatie bestaat uit 32 luchtwassers, ventilatoren, biofilters, 400 meter luchtkanalen, kilometers leidingwerk, een chemicaliënopslagtank en spuiwatertanks. De volledige installatie is goedgekeurd door TÜV Nord en voldoet aan alle eisen van het WHG.

  Luchtdebiet: 2.400.000 m3/h

  Luchttemperatuur: 50 ˚C

  Waarom kiezen ondernemers voor AEC Systems?

  Voor biogasinstallaties hebben wij kwalitatief hoogwaardige standaard luchtwassers in ons pakket. Testen en metingen zijn niet nodig en ook de productietijd is kort. Flexibiliteit en een goede beschikbaarheid van onze producten zijn belangrijke elementen in onze bedrijfsfilosofie.

  vergelijkbare projecten

  Projecten
  Praktijktest met CPI
  Projecten
  Producent organische bodemverbeteraars
  Projecten
  Klachten opgelost bij ontbijtgranenproducent